הכל התחיל בכפר קטן בהריי הקווקז, נלי הצעירה בילתה בכל יום במטבח עם הדדה שלה, ולמדה את רזי המטבח האזורי, שעוברים מדור לדור.
לימים, נלי שהפכה בעצמה לדדה (אמא), נהגה לפתוח שולחן משופע במטעמים (ולא רק) לבני משפחתה האהובה. כמיטב המסורת הגיאורגית, אורחים רבים זרמו לסלון ביתה הצנוע, ונהנו מתבשילים ומאפים ביתיים, שהכינה בדיוק כפי שאמה נהגה.
גור, שצפה בהנאתה של אימו מהכנסת האורחים, הבטיח לנלי שיום אחד, הוא יגשים לה את החלום: להזמין עוד ועוד אנשים ל׳סלון הגיאורגי שלה׳ וליהנות מחוויית אירוח מקורית ומטעמים שכולם כל כך אוהבים…וכך, בשנת 2008 ,נפתחה המסעדה הראשונה של דדה (בגבעתיים).
וגם היום, לאחר עשור, בכל אחת ממסעדות דדה, מוקפדת הכנסת האורחים המזוהה כל כך עם התרבות הגיאורגית, מלווה בשפע של ניחוחות וטעמים מקוריים.
מרק סלק טעים מאוד. מנת פרגית מטובלת בטוב טעם עם אורז, מנה עשירה וטובה. לראות
Adi Ezra
מסתבר ש- Deda הגרוזינית פתחו כבר לפני שנה סניף בתל אביב, ברחוב שלום עליכם פינת בן יהודה.
אז קפצנו לאיזה גיחונת והזמנו חצ'פורי אגרולי עם מלאא גבינה 😋 חמאה וביצה וסלט עם גבינה בולגרית והרבה עשבים.
המקום שקט הכל ברגוע, תענוג. לראות
vlad sh
מסעדה בסגנון גרוזינית. שירות מעולה. מחירים לא גבוהים. נקי. ממליץ לראות
אוכל טעים, מנות גדולות ושירות מעולה. אני ממליץ. יש חניה בתשלום בקרבת מקום. לראות
kim kipnis
אוכל אותנטי, מוכן במקום וטעים מאוד!
ממליצה בחום. התמזל מזלנו והיה מקום כשבאנו אבל כדאי להזמין מקום מראש לראות
Lina Teper
הגענו למסעדה בשבת בצהריים, 6 אנשים. השירות היה מדהים, מעל ומעבר. אדיב, מסביר פנים ותרם לאווירה מקסימה שנמשכה במשך כל הארוחה. האוכל היה פשוט נהדר. כל מנה שלקחנו היתה טעימה ועשויה היטב. מחירים מאד סבירים לכל המנות. אל תוותרו על הצ'צ'ה בתחילת הארוחה! לראות
ימית שרעבי
באנו למסעדה לעשות הזמנת Take away בעל הבית היה מאוד נחמד וממש הסביר על כל מנה וכיוון אותנו איזה מנה עדיף לנו לקחת, בסוף לקחנו חינקלי וקובדרי, החינקלי היה טוב מאוד בהשוואה לחינקלים שאכלתי בעבר אבל הקובדרי היה מדהים! פעם ראשונה שאני ובעלי אוכלים מנה כזאת התיבול היה מאוד טעים הבשר היה ממש טוב.
ברגע שתיגמר הקורונה נחזור בוודאות לשבת לאכול שם.
בנוסף המנות שרדו נסיעה של 20 דקות עד הבית והיו עדיין חמות וטריות והקובדרי מילא את הרכב בריח מדהים. לראות